Započela izvedba građevinskih radova u okviru aktivnosti „Zamjena vrelovodnih cijevi i ventilskih okana“

U sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu započeta je izvedba građevinskih radova na razini aktivnosti „Zamjena vrelovodnih cijevi i ventilskih okana“. Tvrtka zadužena za provedbu ovog dijela radova je zagrebačka tvrtka Održavanje i izgradnja pogona d.o.o., a radovi se odvijaju u gradskoj četvrti Rakovac.

Ovo je jedna od prvih razina provedbe društveno korisnog projekta čiji je konačna svrha omogućiti i osigurati učinkovitost i trajnost isporuke toplinske energije, a krajnji društveni učinak je usmjeren na korištenje obnovljivih izvora energije koji će za skoro 50% smanjiti gubitke topline u distribuciji i stvoriti preduvjete za noćno grijanje.

Tijekom lipnja 2022. započet će građevinski radovi i u drugim dijelovima Karlovca, koje će izvoditi Zajednica ponuditelja ZG Marine d.o.o., BK Montaža d.o.o., Zagreb montaža d.o.o.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)