Zamjena pumpnih agregata modernizirat će sustav distribucijskih crpki

U sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu krajem prošle godine potpisan je i Ugovor za zamjenu pumpnih agregata s frekventnim pretvaračima i revitalizaciju sustava kemijske pripreme vode. Zamjenom pumpnih agregata modernizirat će se i dodatno automatizirati sustav distribucijskih crpki u okviru pogona distribucije, kao i sustav za kemijsku pripremu vode.

Ugovor je sklopljen s tvrtkom STRIX-ECO d.o.o. Dio opreme u postrojenju Naručitelja je već demontiran te se očekuje dostava materijala tijekom srpnja i demontaža ostatka postojeće opreme, kao i montaža nove.

Ovaj društveno koristan projekt predstavlja prvi korak u stvaranju energetski učinkovitog toplinskog sustava u gradu Karlovcu koji će proizvodnju toplinske energije temeljiti na obnovljivim izvorima. Realizacija projekta pridonijet će kvaliteti isporuke toplinske energije lokalnoj zajednici. Glavni ciljevi projekta su stvaranje tehničkih preduvjeta za nastavak isporuke toplinske energije na pouzdan i siguran način, povećanje energetske učinkovitosti centralnog toplinskog sustava kao i korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnji toplinske energije, poglavito geotermalne energije.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)