Započele su aktivnosti vezane uz revitalizaciju toplinskih podstanica

U travnju ove godine potpisan je Ugovor o revitalizaciji opreme na predajnom dijelu toplinskih podstanica i ugradnji upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže, tzv. SCADA. Ugovor je sklopljen sa zajednicom ponuditelja MATO EL-D d.o.o. i ATO INŽENJERING d.o.o. u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu.

Aktivnosti vezane uz revitalizaciju opreme na predajnom dijelu toplinskih podstanica trenutno su u fazi naručivanja materijala te obilaska toplinskih stanica od strane Izvođača. U planu je da se sa demontažno – montažnim radovima počne u kolovozu 2022. godine.

Cilj ovog projekta je omogućiti održivi razvoj centralnog toplinskog sustava na području grada Karlovca povećanjem pouzdanosti i sigurnosti isporuke toplinske energije, manjim gubicima toplinske energije i povezanim troškovima te manjom emisijom stakleničkih plinova.

Njegovom provedbom, gubici topline u distribuciji toplinske energije bit će smanjeni sa trenutnih 15% na manje od 8%, a jedna od najvažnijih društvenih koristi bit će povećanje komfora potrošačima uvođenjem noćnog režima rada.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)