Napredak radova u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu

U sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu, u tijeku je završna građevinska sanacija prometnica, kolnika i zelenih površina koje su bile u obuhvatu radova u sklopu aktivnosti Zamjena vrelovodnih cijevi i ventilskih okana, što će potrajati još nekoliko tjedana. Unaprjeđen je i obnovljen pogon distribucije u Gradskoj toplani te je modernizirano 59 toplinskih podstanica. Preostali dio toplinskih podstanica bit će završen do sredine prosinca ove godine.

Sljedeće godine očekuje se nastavak radova na zamijeni vrelovodnih cijevi i ventilskih okana. U razdoblju izvan ogrjevne sezone planira se zamijeniti preostalih gotovo 10 km trase dotrajale vrelovodne mreže, kao preduvjet za nastavak isporuke toplinske energije na pouzdan i siguran način. 

Cilj ovog projekta je omogućiti održivi razvoj centralnog toplinskog sustava na području grada Karlovca povećanjem pouzdanosti i sigurnosti isporuke toplinske energije, manjim gubicima toplinske energije i povezanim troškovima te manjom emisijom stakleničkih plinova. Njegovom provedbom, gubici topline u distribuciji toplinske energije bit će smanjeni sa trenutnih 15% na manje od 8%, a jedna od najvažnijih društvenih koristi bit će povećanje komfora potrošačima uvođenjem noćnog režima rada.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)