Provedba ugovora o zamjena vrelovodnih cijevi i ventilskih okana te zamjene opreme u toplinskim podstanicama u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“

U sklopu aktivnosti „Zamjena vrelovodnih cijevi i ventilskih okana“ koje su podijeljene na tri Grupe radova, a koje su počele u svibnju ove godine, do sada je zamijenjeno oko 35% trase vrelovodnih cijevi od ukupnih 15,7 km trase koliko je predviđeno projektom. Podsjetimo, ugovori su potpisani sa Zajednicom ponuditelja ZG Marine d.o.o., BK Montaža d.o.o., Zagreb Montaža d.o.o. za Grupe radova 1 i 3 te s Održavanje i izgradnja pogona d.o.o. za Grupu 2, nakon provedenog postupka javne nabave, u ožujku 2022. godine. Ove godine radovi su se izvodili u gradskim četvrtima Rakovac, Novi Centar 3, Grabrik i Luščić.

Intenzivno se radi i u toplinskim podstanicama u sklopu aktivnosti „REVITALIZACIJA OPREME NA PREDAJNOM DIJELU TOPLINSKIH PODSTANICA I UGRADNJA UPRAVLJAČKOG SUSTAVA ZA VOĐENJE I NADZOR DISTRIBUCIJSKE MREŽE TZV. SCADA“ , Ugovor je potpisan u travnju ove godine sa Zajednicom ponuditelja ATO inženjering d.o.o., Mato el-d d.o.o. Trenutno je modernizirano 66 toplinskih podstanica. Novost koja će se uvesti u sklopu navedenog ugovora je ugradnja upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže tzv. SCADA. Nositelj elektro dijela radova je ATO inženjering d.o.o. dok je za strojarski dio radova zadužena tvrtka Mato el-d d.o.o.

Provedba planiranih projektnih aktivnosti rezultirat će omogućavanjem održivog razvoja centralnog toplinskog sustava na području grada Karlovca, povećanjem pouzdanosti i sigurnosti isporuke toplinske energije, manjim gubicima toplinske energije i povezanim troškovima te manjom emisijom stakleničkih plinova.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)