U tijeku je ugradnja opreme u toplinskim podstanicama u sklopu ugovora „Revitalizacija opreme na predajnom dijelu toplinskih podstanica i ugradnja upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže tzv. SCADA“

Ugradnja opreme u toplinskim podstanicama i dalje se izvodi ubrzano u sklopu ugovora „REVITALIZACIJA OPREME NA PREDAJNOM DIJELU TOPLINSKIH PODSTANICA I UGRADNJA UPRAVLJAČKOG SUSTAVA ZA VOĐENJE I NADZOR DISTRIBUCIJSKE MREŽE TZV. SCADA“ .

Trenutno su modernizirane 84 toplinske podstanice. Novost koja će se uvesti u sklopu navedenog ugovora je ugradnja upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže tzv. SCADA.

U sklopu ugovora predviđena je i ugradnja osjetnika temperature i vlage zraka u referentne stanove. Na centralni SCADA sustav slat će se signal sa jednog osjetnika temperature i vlage zraka koji radi na bežičnom komunikacijskom protokolu, a bit će postavljen u samostalnu uporabnu cjelinu. Na temelju podataka sa osjetnika i iz sustava predviđanja SCADA sustav u svrhu upravljanja komunicira s elektroničkim regulatorom u toplinskim podstanicama. U zadanim intervalima SCADA sustav i elektronički regulator slat će podatke. Napajanje osjetnika je ugrađenom baterijom. Na ovaj način postići će se bolja regulacija temperature te će se poboljšati energetska učinkovitost.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)