Predstavnici projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu gostovali u Tehničkoj školi Karlovac

U četvrtak, 01. prosinca 2022. godine, predstavljen je EU projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ srednjoškolcima Tehničke škole u Karlovcu.

Školska športska dvorana bila je puna učenika iz zanimanja elektrotehničar te tehničar za mehatroniku. Direktor Gradske toplane, Hrvoje Klobučar i inženjer za stručnu podršku, Miroslav Požar u obliku prezentacije učenicima četvrtih razreda Tehničke škole predstavili su projekt, njegove ciljeve i svrhu, kao i tehničke detalje koji su učenicima bili najzanimljiviji. Na kraju prezentacije učenici su mogli postaviti pitanja o ovom vrijednom i važnom projektu za lokalnu zajednicu koji predstavlja prvi korak u stvaranju energetski učinkovitog toplinskog sustava, a prije samog izlaganja podijeljeni su im i promotivni materijali.

Provedbom ovog projekta gubici toplinske energije bit će smanjeni s trenutnih 15% na manje od 8%, a planira se zamijeniti 15,7 kilometara vrelovodne mreže.

Cilj projekta je povećati energetsku učinkovitost isporuke toplinske energije građanima Karlovca i poslovnim subjektima, a osigurat će se i pouzdanost i sigurnost isporuke toplinske energije uz smanjenje gubitaka u distribuciji te će se stvoriti preduvjeti za cjelonoćno grijanje.

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)