Ugradnja opreme u toplinskim podstanicama u sklopu ugovora „Revitalizacija opreme na predajnom dijelu toplinskih podstanica i ugradnja upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže tzv. SCADA“ u završnoj fazi

Ugradnja opreme u toplinskim podstanicama u sklopu ugovora „REVITALIZACIJA OPREME NA PREDAJNOM DIJELU TOPLINSKIH PODSTANICA I UGRADNJA UPRAVLJAČKOG SUSTAVA ZA VOĐENJE I NADZOR DISTRIBUCIJSKE MREŽE TZV. SCADA“ u završnoj je fazi.

Trenutno su modernizirane 173 toplinske podstanice. Novost koja je uvedena u sklopu navedenog ugovora je ugradnja upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže tzv. SCADA, za koji je probni rad već započeo.

Cilj projekta je povećati energetsku učinkovitost isporuke toplinske energije građanima Karlovca i poslovnim subjektima, a osigurat će se i pouzdanost i sigurnost isporuke toplinske energije uz smanjenje gubitaka u distribuciji te će se stvoriti preduvjeti za cjelonoćno grijanje.

Provedbom ovog projekta gubici toplinske energije bit će smanjeni s trenutnih 15% na manje od 8%, a planira se zamijeniti 15,7 kilometara vrelovodne mreže.

Projekt Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)