Karlovac na pragu modernizacije vrelovodnog sustava: Direktor Gradske toplane najavljuje završetak projekta u roku

Grad Karlovac uskoro će dočekati potpuno revitaliziranih gotovo 16 km trase vrelovodnog sustava, a direktor Gradske toplane, Zdravko Eremić, izrazio je optimizam u vezi s projektom i naglasio kako napreduje planiranom brzinom.

Cijeli sustav bit će moderniziran na način da će postati jedna softverski povezana cjelina. Ovo će omogućiti precizno praćenje stanja u svim dijelovima sustava, pružajući podatke o tlaku, temperaturi i mogućim problemima u stvarnom vremenu. Također, projekt će uključivati i sustav za otkrivanje curenja na novoizgrađenim cjevovodima, čime će se znatno povećati učinkovitost i smanjiti gubici u distribuciji.

Direktor Eremić istaknuo je da je izvršenost radova za grupu 1 97%, za grupu 2 100% te za grupu 3 također 100% – gledajući duljinu novih vrelovodnih cijevi na trasi vrelovoda. Naravno da će radovi na završnom uređenju i vraćanju u prvobitno stanje potrajati još neko vrijeme, ali se ipak očekuje završetak projekta u ugovorenom roku.

Projekt “Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu” sufinanciran je sredstvima Europske unije, a ukupna vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 HRK. S obzirom na trenutni napredak projekta, očekuje se da će novi vrelovodni sustav biti u funkciji do početka ogrjevne sezone 2023./2024.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)