Spajaju se posljednje cijevi u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“

U četvrtak, 05. listopada 2023. godine, održana je press konferencija na kojoj su direktor Gradske toplane g. Zdravko Eremić i gradonačelnik grada Karlovca g. Damir Mandić izvijestili kako se upravo spajaju vrelovodne cijevi i povezuju gradske četvrti Zvijezda i Banija, i to iznad Mačekove ulice. Time će sve cijevi u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ biti spojene i sustav će biti spreman za novu ogrjevnu sezonu. Preostaju još samo završni radovi vraćanja trase u prvobitno stanje. 

Mislim da je odrađen vrhunski posao i ono što je najvažnije u roku. Uvjeren sam da je odrađen i kvalitetno. Obnova 16 kilometara vrelovoda u gradu Karlovcu ustvari je projekt za sljedećih 50 godina. Nakon obnove vrelovoda slijedi nam još intenzivniji rad na osnovnom cilju, a to je da se grad Karlovac grije obnovljivim izvorima energije. To je dio vezan uz geotermalne potencijale grada Karlovca. Vjerujem da ćemo nakon ovog projekta imati jedan dobar primjer centralnog toplinskog sustava na razini cijele Hrvatske, izjavio je gradonačelnik grada Karlovca, Damir Mandić.

G. Eremić je obavijestio da će završni radovi trajati još neko vrijeme stoga moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Direktor i gradonačelnik zahvalili su svima koji su sudjelovali u provedbi projekta.

Projekt “Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu” sufinanciran je sredstvima Europske unije, a ukupna vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 HRK. S obzirom na trenutni napredak projekta, očekuje se da će novi vrelovodni sustav biti u funkciji do početka ogrjevne sezone 2023./2024.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)