Toplinska energija korača u budućnost

Karlovačke ulice odjekuju zvukom gradilišta, a u središtu pozornosti nalazi se projekt “Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu”.

Ovaj projekt ne samo da će donijeti obnovu infrastrukture, već će i postaviti temelje za energetsku revoluciju grada.

Projekt, vrijedan više od 133 milijuna kuna i sufinanciran sredstvima Europske unije, ima za cilj zamijeniti zastarjele vrelovodne cijevi u Karlovcu. To nije samo pitanje obnove starih cijevi, već stvaranje moderne i energetski učinkovite mreže koja će omogućiti bolju kontrolu, smanjenje gubitaka energije i pružiti temelj za buduće inovacije.

Direktor Gradske toplane, gospodin Zdravko Eremić, istaknuo je dosadašnji napredak projekta s iznimnim zadovoljstvom: “Radovi su u ovoj godini, u odnosu na prošlu godinu, izuzetno dobro napredovali. Zaista smo zadovoljni s izvedbom, posebno u grupama 2 i 3 gdje smo postigli maksimalnu izvršenost što se tiče same zamjene vrelovodnih cijevi, preostaju završni radovi.”

Osim energetske učinkovitosti, projekt ima i značajan ekološki aspekt. Smanjenjem gubitaka energije u distribuciji, smanjit će se i emisije CO2, što će pridonijeti boljoj kvaliteti zraka i očuvanju okoliša.

Projekt “Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu” planira se završiti do kraja ove godine, što je dokaz predanosti i izvanredne izvedbe svih uključenih.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 HRK/17.767.982,22 EUR od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 HRK/17.018.098,35 EUR, a od kojih se 103.585.047,02 HRK/13.748.098,35 EUR financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)