Usmjerenost prema održivom razvoju i zaštiti okoliša provođenjem projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“

S projektom koji će znatno poboljšati energetsku učinkovitost i smanjiti emisije CO2, grad Karlovac jasno pokazuje svoju predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša. Revitalizacija vrelovodne mreže omogućit će smanjenje gubitaka toplinske energije u distribuciji s 15 na 8 posto, čime će se značajno povećati učinkovitost sustava.

Ovaj projekt također stvara preduvjete za korištenje obnovljivih izvora energije u centralnom toplinskom sustavu, čime se gradi temelj za ekološki prihvatljivu budućnost.

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ pridonijet će modernijem, ekološki prihvatljivijem i energetski efikasnijem gradu Karlovcu, koji će biti spreman za izazove budućnosti.

Projekt, vrijedan više od 133 milijuna kuna i sufinanciran sredstvima Europske unije, ima za cilj zamijeniti zastarjele vrelovodne cijevi u gradu Karlovcu.

To nije samo pitanje obnove starih cijevi, već stvaranje moderne i energetski učinkovite mreže koja će omogućiti bolju kontrolu, smanjenje gubitaka energije i pružiti temelj za buduće investicije.

Audio zapis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)